Search This Blog

Friday, June 11, 2010

Ο ποιήτης Αντώνης Σαμιωτάκης

 
Ο ποιήτης Αντώνης Σαμιωτάκης γεννήθηκε στην Κοκκωιά, από μικρασιάτες γονείς.Σπούδασε Νομικἀ, στη συνέχεια εργάστηκε σαν δημοσιογράφος κι αργότερα στον Ναυτιλιακό τομέα.

Είναι Διευθεντής του Πειραματικού Μουσείου Λογοτεχνίας και διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Ομίλου Νικαίας και Δημοτικός στην πόλη της Νίκαιας.

Παλαιότερα συμμετείχε στα Διοικητικά συμβούλια της Πανελλήνιας Πολιτιστικής κίνησης Πειραιά, της Πανγκόσμιας Εστίας Λογοτεχνών και της επιτροπής Καλλιτεχνών για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Σήμερα είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Γλωσσολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος.

Ο Αντώνης Σαμιωτάκης πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1978, με την συλλογή "Πικραμύγδαλα". Ακολούθησαν η "Διαδρομή" ( 1983), το "'Αλικο"(1986), οι "Δακρυρρόες Αποτυπώματα" ( 1990), οι "Νύχτες και Μέρες" ( 1993), το"Αμήν" σε πρώτη εκδόση(1998) και σε δεύτερη(2000), οι "Μικρές Αφές1"(1998), οι "Παλμογρφίες" (2003), οι "Μικρές Αφές2" ( 2003), και το "Ηδύ του έρωτος" (2006).

Ο Αντώνης Σαμιωτάκης εκτός από ποιητής είναι και κριτικός τέχνης, έχοντας εκδώσει δύο βιβλία και δημοσιεύοντας συχνά κριτικά του σημειώματα στον περιοδικό Τύπο. Ακόμη παρουσιάζει πλούσια πνευματική δράση, με ομιλίες, διαλέξεις, κριτικές αποτιμήσεις και δραστηριοποίηση του μόνιμου Φιλολογικού του Καφενείου.

Ο Αντώνης Σαμιωτάκης εχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί για την προσφορά του στα Γράμματα. Έχει μεταφραστεί στα Ιταλικά και τα Αγγλικά και ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί.

No comments:

Post a Comment